Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Öğretim Amaçları:
PÖA-1. Mesleki Yetkinlik ve Etik Sorumluluk: Mezunların; turizm ve otel işletmeciliği alanındaki temel kavram ve uygulamalara hakim, mesleki ve etik değerlere bağlı, kurumsal beklentileri karşılayacak düzeyde görev ve sorumluluk bilincine sahip ve kariyer planlamasında yönetsel süreçleri kavrayabilen nitelikli bireyler olmaları amaçlanmaktadır.
PÖA-2. İletişim, Analiz ve Ekip Çalışması: Sektörel bilgi ve verileri analiz edip yorumlayabilen, fikirlerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilen; aynı zamanda ekip çalışmasına yatkın, iş birliği içinde sorumluluk alarak karşılaşılan sorunlara çözüm üretebilen profesyoneller olarak yetişmeleri hedeflenmektedir.
PÖA-3. Yabancı Dil Yetkinliği: Öğrencilerin, turizm sektörünün uluslararası yapısına uygun olarak mesleki literatürü takip edebilmeleri ve çok kültürlü ortamlarda temel düzeyde iletişim kurabilmeleri için, Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde yabancı dil bilgi ve becerisiyle donatılmaları amaçlanmaktadır.
PÖA-4. Teknolojik Okuryazarlık: Turizm endüstrisinde rekabet avantajı sağlamak adına, güncel bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin kullanabilen ve sektöre özgü otomasyon ve rezervasyon sistemlerini uygulamalı olarak kullanma becerisine sahip mezunlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir.
PÖA-5. Toplumsal Duyarlılık, Güvenlik ve Kalite: Evrensel haklar, sosyal adalet ve kalite kültürü bilinciyle; iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma konularında yeterli bilgiye ve duyarlılığa sahip, toplumsal ve mesleki farkındalığı yüksek bireyler olmaları sağlanacaktır.
PÖA-6. Yaşam Boyu Öğrenme ve İnovasyon: Sürekli değişen küresel dinamikler karşısında yeniliğe açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyerek kişisel ve mesleki gelişimini sürdüren ve istihdam edilebilirliklerini artıracak vizyona sahip olmaları teşvik edilmektedir.
PROGRAM YETERLİLİKLERİ VE PROGRAM ÖĞRETİM AMAÇLARI MATRİSİ:
">
8. TravelExpo Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 20-22 Kasım 2025 tarihleri arasında Congresium Ankara'da gerçekleştir. Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümünden Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı 2. sınıf öğrencilerimizin tamamıyla fuara katılım sağladık. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı sorumlusu Öğr. Gör. Halil Eroğlu ve Pastacılık ve Ekmekçilik Programı Sorumlusu Öğr. Gör. Ayhan Gökdemir, sektördeki bağlantılarını öğrencileriyle tanıştırarak öğrencilerin mezuniyet sonrası iş kapılarını aramalarına destek verdi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kıvılcım Romya Bilgin de fuarın ilk gününde birimi temsilen tüm stantları ziyaret etti. Fuarda, Başkent Üniversitesi'nin yan kuruluşları da tek bir stantta toplanarak fuara damgasını vurdu. Açkar Süt Ürünleri, Alaf Konfeksiyon, Başkent Üniversitesi Turizm Organizasyon (BUTO) ve Patalya Uygulama Otelleri yetkilileri, ziyaretçilere üç gün boyunca bilgi verdi. Fuarın ikincü gününde Turizm ve Otel İşletmeciliği öğretim elemanlarından Öğr. Gör. İsmail Bozkurt, "Kültür Turizmi Ekonomisi" başlıklı bir söyleşi vererek fuara destek sağladı. Üniversite - Sektör iş birliği çerçevesinde verimli bir fuar daha başarıyla tamamlandı.